I made this widget at MyFlashFetish.com.

Mrs. ZulIed
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Zaman membujangkan diri dah berlalu.. Kalo dedolu 'single' pastu 'double' dan sekarang 'triple'. Bila dah 'triple' hidup makin berubah sebelum bertindak kene fikir dan sesuaikan dengan keadaan. Paling penting perhatian lebih tertumpu pada si 'junior' --> ce tgk gambo tertera... comelkan :D


Teringat zaman 'double' dulu kehulu kehilir be2.. OT + join event co tak kira siang malam masih boleh dipertimbangkan. Tapi sekarang NO NO NO!! for me but not the others. Masing2 punye pertimbangan dan situasi. Papepun aku redha sebab dengan kehadiran si 'junior' ni melengkapkan kehidupan seorang Ibu dan Ayah. 

So yang bujang hargailah masa bujang anda dengan perkara2 yang berfaedah ye. Pada yang dah 'double' hargailah masa be2 anda untuk kenali hati budi masing2. Seterusnya yang dah 'triple' sure hidup terasa lebih bermakna dan tenang (pabila melihat wajah si kecik). Tak diteruskan untuk forthcoming and so on sbb belum melalui fasa itu :p 

Hargailah insan2 disekeliling kite kerana tanpa mereka kita bukan siapa2



Labels: , 0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Selepas setahun 2 bulan empunya blog ni menghilang dan kini kembali berusaha untuk mengaktifkan diri.. Chaiyok!! Pelbagai perkara dah berlaku dan berlalu yang sedih, yang gembira, yang menyakitkan, yang menakutkan.. hrmmm what a long journey ^_^

And now, I'm a mommy to an adorable little sweetie Nur Aina Batrisyia Bt Zulhilmi born on May 25, 2010 at 11.46am in Hospital Ampang, Selangor. 

Alhamdulillah, syukur di atas kurniaannya yang tak ternilai. Aku masih hidup di alam yang nyata, berpijak di bumi yang aman (is it?)

Just a little update for today :)

p/s: Thanks to all visitors, plz visit frequently.. Tak sangka ada jugak yang menjenguk semasa empunya blog ini menghilang hehehe...

Mrs. ZulIed
Assalamualaikum W.B.T

Memperkenalkan koleksi SeriMuslimah yang terdiri daripada kain pasang (batik dan songket), tudung serta kerongsang.

Berikut adalah koleksi kain pasang batik dari Thailand.

Material:
Kain - batik lukis

Baju - Thai silk
Harga: RM60










Berikut adalah koleksi kain pasang songket dari Thailand.

Material:
Kain - Tenunan tangan

Baju - Thai silk
Harga: RM90










Berikut adalah koleksi tudung Rabbani Dual Pattern.

Material: Lycra & chiffon
Harga: RM55






Berikut adalah koleksi kerongsang.

Harga:
RM2.50 sebiji




Harga:
RM3.00 sebiji




Harga pakej kerongsang:
4 biji yang besar = RM10
5 biji yang kecil = RM10
2 biji besar + 2 biji kecil = RM10
1 biji besar + 1 biji kecil = RM5

* Perhatian semua koleksi SeriMuslimah hanya ada 1 kuantiti sahaja.
* Ada sedikit perbezaan warna disebabkan pencahayaan tetapi kualiti dan warnanya adalah dijamin.
* Boleh cucian mesin tetapi untuk pertama kali seeloknya cuci guna tangan untuk kain. Untuk tudung hanya cucian tangan sahaja.

Sila ajukan segala pertanyaan di petak 'Borak Santai'.

Kami juga agen NUTRIMETICS. Sempena ulangtahun yang ke-32, Nutrimetics menawarkan diskaun hebat dan perlantikan ahli baru hanya RM3.20 sahaja (dengan pembelian min RM60).
Marilah bersama-sama menjana ekonomi keluarga untuk kesenangan masa hadapan. Nikmatilah diskaun extravaganza dengan barangan yang dijamin kualitinya.

Berikut adalah HOT PICK stuff untuk kempen bulan April ini.



Layarilah e-katalog Nutrimetics untuk kempen April disini:
http://www.nutrimetics.com.my/ebrochure.asp
Labels: , 0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
Assalamualaikum W.B.T

Apa yang penting dalam hidup ni selepas Yg ESA & RASULNYA??

KELUARGA

Siapa yang penting dalam hidup ni??
SUAMI & ANAK2, AYAH, MAMA, ANGAH, ACIK, NANA & MERTUA

Kenapa mereka penting dalam hidup ni??
KEBAHAGIAAN, KEGEMBIRAAN, KEKUATAN DAN HALA TUJU DALAM HIDUP

Setakat mana kepentingan mereka dalam hidup ni??
TAK TERCAPAI DEK AKAL, SAMPAI HUJUNG NYAWA HENDAKNYA

Kata2 yang penting utk mereka??
NOTHING'S GONNA CHANGE MY LOVE FOR ALL OF U.. DEEP IN MY HEART
MAY ALLAH BLESS US.. AAMIIIN

Kasih sayang Allah yang tak ternilai, memberikan sekian makhluknya rasa cinta, kasih dan sayang. Bersyukurlaa diatas kurniaan ini..

Wassalam..
Labels: 0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
Assalamualaikum w.b.t

Memang sahlaa diri ini bertindak mengikut mood hehe.. Bile rajin dan ada keinginan barulah nak buat contohnya macam blog ni laaa.. dah brapa lame terbengkalai Sebenarnya macam2 berlaku, macam2 aktiviti dan macam2 agenda tapi disebabkan kemalasan tahap dewa tulah blog tak di'update' :D

Okaylah straight to the point...
Tujuan meng'update' blog pada hari ini (selain dari mempunyai sifat daya kerajinan yang tinggi hihiiiii) adalah untuk memberi PEMBERITAHUAN dan UCAPAN kepada siapa2 yang sudi melawat blog hampehku ini :) Baiklah kita pergi 1 per 1...

PEMBERITAHUAN:

Ingin diwar2kan mengenai projek usahasama aku dan hubby berkenaan penjualan OFFLINE & ONLINE khusus untuk koleksi tudung/selendang/hijab/ shawl atau yang seangkatan dengannya dan juga CROCS khususnya pada anda sekalian. Memandangkan ONLINE SHOPPE kami masih di dalam pembikinan so perniagaan bergerak secara offline dikalangan insan2 disekeliling kami (Thanx to all buyers ;D Really appreciate your support)
Sebagai pengenalan, berikut adalah sebahagian shj. tudung yang di'snap' (kualiti kurang memuaskan-alamak tekecik plak huhuhuh...)





Diharap kerjasama dan sokongan kalian untuk merialisasikan impian bersama ;) Kepada yang diluar sana, nantikan kehadiran ONLINE SHOPPE kami menghiasi screen pc/laptop anda heheheh....


Seterusnya,........
UCAPAN:

Saya pemilik blog serta suami ingin mengucapkan Selamat Menyambut RAMADHAN AL-MUBARAK. Semoga kedatangan Ramadhan kali ini akan memberi kita seribu nikmat dan keberkatan menghadapi kehidupan seterusnya. Mohon ampun dan maaf jika ada sebarang kesilapan dan kesalahan yang wujud antara kita semua. Salam Ramadhan untuk semua~~~~



Salam Muhibbah;
Ied & Zul
Labels: 2 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
Assalamualaikum w.b.t

Bertemu kembali setelah sekian lame berehat dari berblog ;p Arini cam malas, sebab ape malas tak tau, tapi nak kate malas sangat taklaa sebab ade gak perkara yang akan dibuat huhuhu :P Erm kene plak hujan pagi tadi.. perghh enak jika dibuai mimpi huhuhu...

Takpelaa jom tgk video clip nih! Imbau kembali zaman kanak2 dulu suke betol tengok video clip nih.. Insan yang menyampaikan lagu ni pun baru je meninggal dunia.. Innalillah.. Tu yang dok tercarik balik kat uTube ;) Biaselaa manusia dah tiada baru mencari, baru dikenang...

Labels: 0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
Assalamualaikum W.B.T

Waaaaah!! Lame gile tak berblog huhuhuh.. cam hilang semangat pulak :P Hrmmm tergerak nak menaip ni pun sbb skang ni da 12.37 am dan aku masih di opis +_+ huhuh.. Sudah lame meninggalkan zaman men'stayback'kan diri nih.. Takpelaaa skali skala bole diterima gipun belom ade anak... kalo da ade susah gak.. Tinggalkan hubby sesorg kt umah jek hukhukhuk... takpelaa bak kate org "sygkan suami tinggal2kan" hahahha tuko sket peribahasenye :D Ermm teringat zaman2 stayback mase kt inpusen dulu.. sonot atcually :P Anyway, hopefully berbaloilaa penat lelah kami sume arinih menyiapkan tender yg hampir ter'give up' td :P Semoga diberkati Allah hendaknya.. Aamiiin..

Oklah da besiap2 nak balik.. tunggu mereka2 yang seangkatan untuk pulang.. dan skang mase telah menunjukkan pukul 12.45am ;)
Labels: , 4 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed



Lyrics | Miley Cyrus lyrics - The Climb lyrics
Labels: 0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
~Assalamualaikum w.b.t~~

Friday has coming ;) Xcited tu ade lagi tp kurang sket kot sbb mase cepat jek berlalu skang nikan.. kejap2 da hujung minggu.. hrmm... Need anybody opinion..

Which broadband is the best and convenient!??!

TQ :)

Labels: 2 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
~Assalamualaikum w.b.t~

Terima kasih CINTA
Untuk segalanya
Kau berikan lagi
Kesempatan itu....

Huhuh... terjiwang lak arini :p Arini ari Jumaat esok ari Sabtu huhuh best..best.. Coooootiiiii.. Cepat sungguh mase berlalu ek.. hrmmm.. Satgi kene p review...huuuuu harap2 sume oklaaa...

Oraite last & least SLAMAT BERHUJUNG MINGGU!!!!
;)
Labels: 0 comments | | edit post
Reactions: 

^Awiz B together^