I made this widget at MyFlashFetish.com.

Mrs. ZulIed
Salam.. Kite tgk gambo jela ek ;)


Sehati sejiwa hikhik [baju same blue hehe..]


~Kete2 antik [saga pun kire antikla kan heee:D]~


~ler banyak ni jele gambonye :p kuikuikui...~

Mrs. ZulIed
~Assalamualaikum~

Otak cam takleh pk ttg keje.. so menyelinap jap masuk ruangan blog nih utk update gambo2 yang nk di upload tapi tak upload2 lagi :p Errr ase cm banyak jek perkara tak settle lagi nih.. Atoooiiii aiiii [garu2 pale.. blank jap~#$^*@%$~]

Okeh.. buku2 yang dibeli seperti berikut :D


~the bestest novelist ever {introduced by sis Za^CSSBian}~
have all HLOVATE's novel ;) Tangkap cintan beb...

Next;

~Aaaa.. pertingkatkan ilmu & kemahiran.. panduan mase depan huhuh :p..~
family come 1st in watever circumstances ;)

Hubby's collection lak :)


~ aaa.. no komen.. his interest [wink]~

Heheheh.. takdelaa banyak pun.. sbbnye buku skang mane ade skupang 2 kupang daa.. so kene budget2 arr.. ikutkan ati nk beli sume skali huhuhuh :p & other reason, lack of time.. Skang keje fulltime maaa.. da takleh wat part time lagi.. Membaca hanya pada saat dan ketika yang boleh diselit2 utk membace jek :p Takleh cm mase blajo dulu.. bole layan novel tk kire mase.. nk xm pun smpat lagi bace 2-3 bab hahahha :D Hrmmmm... Waloapepun membaca adalah amalan yang murni.. .tp.. pastikan yang berfaedah! Errr..cam novel ni.. ade gak faedahnye... realiti hidup ;) Oklah... Selamat membaca!
Labels: 1 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
~Assalamulaikum w.b.t~

Weekend with full of pleasant moment 8-> Ececece.. it's juz my confession for wat we've had a sweet time together ^_^ Sebenarnye wiken ritu tak dok diam kt uma dok jalan2 sampai sakit kaki jadiknye :p huhuh... Sabtu (25/4/09) ritu p Pesta Buku Antarabangsa 2009 kt PWTC...



Huwaa jadiknye.. sbb my dear hubby mmg ulat buku huhu n myself gile novel hehehe.. [err gile novel tapi 1 buku betaun nk abis :D hahah] Perghh happening2 sampai pening.. biase arr org ramai.. but it's so exciting.. Wat books we've bought?!---> I'll upload the pix later ;)

So cite for the next day (Sunday) lak, We've spent time to go to Muzium Negara.. wahaha punyelaa lame aku tk jejakkan kaki kat tapak warisan negara nih.. asenye da bepuluh taun..mane taknye zaman kanak2 remaja dulu :p Puncanya kesana sbb ade pameran Senjata Tradisional, Misteri dan Kesaktian [keris dan seangkatan dgnnye].. Dear hubby kepingin sgt nk tgk so dgn senang hati aku nk ikut hihihi...Actually depa 'extend'kan lagi ari utk pameran tuh sib bek laa.. kalo tak, tak berpeluang gamoknye O_0 It's a mysterious and priceless experience if we insist to know bout our historical and traditional custom.. We never loose anything ;) Tak ramai anak muda skang nak mengkaji sejarah sebenar yang berlaku 1 mase dulu.. me either huhuh.. but it's a gift if u have intention to assess wat we have had before.. Hrmmm... Nak amik gambo dlm tu tapi kawasan larangan utk bergambokan..



Tapikan ade jek yg bergambo n amik gambo dlm tu.. cam pelik lak.. depa nih tk paham bahase ke!? ke aku yg skema sgt!.. Haallllooo.. aku bertindak mengikut peraturan k 0_0 So gambo takdelaa banyak sgt huhuh.. Tape2.. i'll try to upload watever i've snapped ;D

Adios!
Labels: 5 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
~Assalamualaikum w.b.t~

Tekanan + Desakan + Gangguan + Himpitan + Penindasan = Dugaan + Cabaran + Ujian + Cobaan

Agak2 seimbang ke tindak balas "kimia --> kehidupan" nih?!?!

Apa yang kau merepekkan ini Idziani!??! huhuhuh... oklah.. tindak balas itu adalah sebahagian dari kehidupan manusia di dunia nih.. Hidup nikan macam roda/ bola yang berpusing.. kejap atas kejap bawah kejap kiri kejap kanan :) Kite ni kejap susah kejap senang, kejap epi kejap sedih, kejap sihat kejap sakit, kejap idup kejap mati (aa... tambah sket..) dan seterusnye akan hidup di alam yg kekal... Kat mane pun kite pegi tak leh larinye, sembunyila kot mane pun mmg die dtg gak..
Cube bayangkan ek.. kalo idup kite ni senang jek, tak sakit, tak susah, tak sedih, tak tetekan, tak sakit ati, tak tension (deii samelaa tetekan td :p) ape2 jela yang negetip kan.. agak2 cmne kehidupan ni yek!?!? 110% akan setuju sebab bole wat sesuka ati..dunia ana yang punya!
Aaa tapi cube pk balik.. kalo segala2nya indah dan seronok so ape guna diciptakan Dunia dan Akhirat?! Haaa.. pk pk pk (gaye si ipin :D)

Manusiakan mudah lupa sering alpa tergoda dan ternoda dengan keasyikan keseronokan tanpa batasan.. Sbb tula diberinya dugaan dan cabaran supaya kite sedar balik salah dan silap. N for sure korang tau.. itu tandanya qJJl sayang dan cintakan kita, takmau kite terus hanyut kepada keburukan dan kejahatan. Subhanallah~~~

Punyela jauh & bunga2 mukadimah.. kekekek.. Sebenarnye nak tau, nape kite susah nak tangani 'Stress'.. Nak2 bile amarah menguasai diri.. Ade ke orang pada zaman skang ni yang langsung tak penah marah dan stress?!?! Tenang jek hadapi segala, bile dtg dugaan senyum jek, ati bersih langsung tak terdetik perasaan Mazmumah, tak ditonjol dugaan yang dihadapi pd orang lain.. Indahnye jika memiliki kecantikan sifat, kemurnian hati
dan ketengangan jiwa 0_0..
Wallahualam...

Labels: , 5 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
~Assalamualaikum w.b.t~

Hola anda2 semua :D.. err gaye macam epi jek huhuh :p Juz wanna share with anybody who visit my site ~~~ The Uninvited movie ~~~~



Cite ni takdela baru kot kalo kt US tapi kat malaysia ditayangkan baru2 nih.. Actually aku p tgk last Saturday with my dear bestfriend kat 1 Utama.. Huhuh amik peluang tgk horror + thriller film sbb my dearest hubby tak gemo cite2 antoo nii ^_* It's not totally 'antoo's movie' but it's about the girl who can't accept the reality.

Briefly synopsis for this movie: Based on Kim Jee-Woon's 2003 Korean horror film, “Changhwa, Hongryon,” “The Uninvited” revolves around Anna (Emily Browning), who returns home after spending time in the hospital following the tragic death of her mother. As her doctor said b4 she went back home ... "Start a new life and finish whatever you have start"..

If you guyz want to know more.. let's see the trailer or you can watch the movie itself ;) I'll give 3 stars out of 5 ^_^



Zaman tenet skang nih so u can view more ere
--> http://www.uninvitedmovie.com/
Labels: 0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
1.Do you still talk to the person who hurt you the worst?
+ i would not to...
.
2.Do you like to dance?
+ yeszaa :D
.
3.Are you obsessed with someone?
+ no no no..
.
4.What is the best thing about your job?
+ can surf anything
.
5.Do you like more than five people right now?
+ yup so sure ^_*
.
6.Name something that you would like to eat right now?
+ nothing~
.
7.Did you get any compliments today?
+ takde pun :p huhuh
.
8.Who was the last person to call you?
+ can't remember :P heheh
.
10.Do you steal people's boyfriends or girlfriends?
+ never ever.. dush! to anybody who do that

11.Are you happy?
+ up n down
.
12.Who was the last person you texted and what?
+ Alahai tak ingat lagi :D

13.Who was the last person you talked to?
+ my hubby
.
14.Are you moody?
+ quite sometimes
.
15.Last person you hung out with?
+ my bestfren -->iza

16.Have you ever tried to get back with an ex?
+ yes but long time ago..
.
17.Have you ever toilet papered someone's house?
+ no

18.Have you ever gone camping?
+ zaman sekolah :D
.
19.Do you love someone?
+ of coz ^_^
.
20.Have you ever gone to the beach?
+ absolutely
.
21.Have you ever had a stalker?
+ no
.
22.Who was the last person to make you mad?
+ myself (sigh)

23.Are you thirsty?
+ yes.. 8 glass per day..
.
24.Are you listening to music? What are you listening to?
+ environment surrounding

25.What do you do before bed?
+ Bismillah diikuti doa tidur :)
.
26.Have you ever lied to your parents?
+ err.. kantoii memang ade :P

27.Have you ever worn your best friend's clothes?
+ yup..once upon a time heheh..
.
28.Have you ever thrown up from working out?
+ nope

29.Who and what do you miss?
+ family almost..

30.Name five things you did today?
+ blogging, drinking plain water, chewing, chatting n reviewing

31.Last person who you yelled at?
+ nobody
.
32.Future kid's names?
+ aaaaaa... nice and meaningful

33.What is your mood?
+ upside down O_o

34.Is anyone jealous of you?
+ nana tak tau.. sape lak yg nak jeles kt I nih :p

35.When is the last time you got chocolates?
+ last week :D

36.Where were you 2 hours ago?
+ Opis

37.What were you doing last night?
+ Watching TV with my lover

38.What does your hair look like right now?
+ wearing a tudung.. so tak tau laa :p

39.Has anyone ever used you?
+ ntahlaa

40.Has anyone ever told you that they like you more than as a friend?
+ err tak ingat...

41.What have you eaten today?
+ roti n biskut cicah air teh for breakfast ;)

42.Who were you last in a cab with?
+ lame da tak naik taksi heh!

Okeh sue.. akak da jawab hehehe :D
Labels: 2 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
~Assalamualaikum~

Hai kawan
2 :D Ceriakah hari anda arini???

"Senyum seindah suria yang membawa bahagia
Senyumla dari hati duniamu berseri
Senyum umpama titian dalam kehidupan
Kau tersenyum ku tersenyum
Kemesraan menguntum..."


Hehe... mase sekolah2 dulu lagu ni femes.. Disebalik senyuman itu terlindung seribu makna.. adakah kerana gembira, terpaksa, sedekah, ikhlaskah!?!? hehehe terpulangla pada korang ;) Hrmmm... ape jek yg nak aku merepekkan nih...!
Ade mase ase epi sgt
2 ade tu ase bengang sgt, ade pulak ase sedih memanjang.. perghhh ngapela complicated sgt kaum hawa nih.. ke aku jek?! huhuhu :p ntah hape2 jek.. emo tak tentu pasal..hatoiiii aiii.. Kadang2 kelembutan jiwa ni tak terkawal sampai menyusahkan diri dan org sekeliling.. Naluri da lembut jiwa dah kental tapi tak bole nak kawal kasik stabil setiap mase.. Hrmm let's try to pretend to be happy-go-lucky all da time!? Is it worth??
Haiyo yo yo... I hate this part right here
-->


Labels: 2 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
~Assalamualaikum w.b.t~

Hadoiiii aiiii.. awatlaa mate aku cm ade pemberat je nih... pepagi td asik dok menguap jek (=_=) Ni lepas makan lagilaaa menjadi2 ngantuknye.. AaAaAa asenye takdelaa tido lambat tp bdn mls cm tak cukup tido jek gamaknye.. Ke terlebih tido nih?!?! Nak kate awal takdelaa kul 8/9 da tido awal sket dr biase jek.. Pasal silap pilih sarapan ke?!? Pagi td mkn roti ngn air coklat.. hermmm agaknye kot.. air coklat buat bdn letih cm milo gak.. huhuh..
Ade ketika dan ari2 tertentu mmgla jadi mcm nih --> ngantuk + letih + lesu + pale tingtong = malas :p Sebab musabab kadang2 tak dapat dipastikan..
Bile badan letih lesu = mood pun jadik unstable +_+


Labels: 3 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed

~Assalamualaikum w.b.t~


Keinginan & keperluan...


2 makna yang berbeza.. Keinginan ape yang kite nak dan ia bukanla suatu kemestian.. takde tak jadi hal kalo ade ia suatu kepuasan. Keperluan pulak adalah sesuatu yang diperlukan dalam menjalani kehidupan.. Kalo takde makna kate tak lengkaplaaa idup nih.. Aku mula sedar perbezaan 2 perkara nih since i met my dear hubby :)
Tapi ade 1 perkara yang aku gabungkan kedua2nya sebab bagi aku ia suatu keinginan dan keperluan.. Aku sgt2 menginginkannye.. really2 need it! Mmg sgt2 diperlukan sebagai pelengkap kehidupan.. Nobody's know.. Let 'HE' fix everyting :)

Labels: 2 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
~Assalamualaikum~
Naaa see.. kan da kate mase cepat jek berlalu da ari jumaat :) huureiii sok cuti :D hehehe... Plan nak hang out ngn membe2 sok tp sume org x available pulak huhuh so maknenye dok umah jelaa.. Tape
2 banyak keje nk kene wat kt umah tuh.. Ape ingat surirumah sepenuh masa tak banyak keje ke!??!?


Err.. tanpa surirumah kucar kacirla umah jadiknye ihik ;p So dis weken would be the
clean & clear house day :D kekeke... Jadikan slogan "Rumahku Syurgaku" sebagai prinsip hidup anda :D ~~ heeee..

Yey.. Slamat berhujung minggu ;D~~
Labels: 0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
Enjoy dis song.. Life must be full of love story :)

Labels: 0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
~Demi masa sesungguhnya manusia dalam kerugian~

Slalu dok nyanyi lagu nih dulu.. hrmmm "demi mase manusia dalam kerugian". Rasa sangat skang ni.. tak penah cukup masa asenye nak2 kalo keje berlambak.. mak aiiiii fenin2 @_@
Rase tak skang ni jam+minit+saat+detik yang berlalu terlalu cepat kalah cite '2 Fast 2 Furious' tuh huhuhu... Jam kat dinding umah ke opis ke kedai makan ke mmg berputar cm bukak kipas no. 5 jek.. Cube bayangkan!?!

Hrmm.. masa dan tekanan ade kene mengena ngan hidup nih.. orang lain tak taulaa tapi kalo aku mmgla beri kesan sangat2. Bile kite tak cukup masa dan jam tu gaklaa keje berbondong2 nak kene wat so hasilnye *STRESS* tak semene2 jadi moody.. bile moody sume mende jd tak kene, bile sume tak kena --> temperature naik = marahlaa ape lagi.. Istighfar2... bile da cool down menyesal pulak naik hangin huhuuh...
Yang nyata, masa tak bersalah tapi manusia yang sebenarnya yang tak reti menghargai masa. Tu yang termaktub dalam surah "Al Asr" <Wal asr.. Inna insa na la fi hurs bermaksud: Demi masa, sesungguhnya manusia dlm kerugian> Bukan masa kejar kite tapi kite yang kene kejar masa.. untuk ape?!? Haaa... untuk kebaikan semestinye.. <Reminder for myself>

Labels: 0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
Salam..

Huwawawa.. so long not type and update u haa :P Naa... inspired by my dear ~Sue^CSSBian~ I represent u my new blog's template kikikikik :D Amik mase 2-3 jam gak nk gode2 untuk mengindahkan lagi layout blog aku yang totally blank nih kuikuiukui ;P Hasilnye errr.. biase jek huhuhuh.. Takpe2.. sekurang2nya beriya sket aku nk update blog untuk share sumthin' n anythin' with people out there..
Watchaaa.. mase sangat2 mencemburui kita la niii.. aku nak balik.. aku nak balik... aku nak balik... Got many thin's to do~~~

Cau cin cau ;)
1 comments | | edit post
Reactions: 

^Awiz B together^