I made this widget at MyFlashFetish.com.

Mrs. ZulIed
Assalamualaikum...

Hrmmm lamenye tak menaip diruangan blog nih... makne kate fasa malas la tuh.. :p Tak bedaye nak taip bebanyak, tengok gambo nih bole le disimpulkan keadaan aku skang nieh.. hukhukhuk...

Batuk + Selseme + sakit tekak + sakit kepala + sengal badan = demam +_+
1 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed

Hidup dan harapan

Insani

Dalam menjalani

Ujian

Penciptanya


Pelbagai definisi untuk hidup terpulang pada setiap individu yang bernafas di atas bumi Allah ini mengintepretasikan maknanya. Bagi yang masih samar-samar tentang apa maknanya hidup, mari kita bincangkan.

Hidup atau kehidupan adalah suatu anugerah yang tidak terhingga nikmatnya. Kehidupan memberi kita bernafas, melihat dan menimati, mendengar dan menghayati, merasa dan mensyukurinya. Bagi segelintir manusia merasakan kehidupan ini suatu penyiksaan dan neraka dunia. Adilkah penyataan itu?? Allah menciptakan bumi dan alam semesta ini adalah untuk memberikan pengalaman hidup dan nikmat kepada sekalian umatnya. Tiada tandingan nikmat yang telah diberi, sedangkan binatang pun bersyukur inikan pula manusia. Oleh itu bersyukurlah di atas nikmat yang dianugerahkan tanpa ragu-ragu.

Berbeza pula dengan manusia yang mengangap dunia ini adalah segala2nya. Segala perlakuan dan tindakan hanya duniawi semata. Kekayaan, harta, pangkat, kedudukan dikejar hingga terlupa apa yang akan menyusul 1 hari nanti. Anggapannya kehidupan didunia adalah Syurga..

Bagi yang sedar erti kehidupan, mereka akan lebih menghargainya walau sebagaimana hebat rintangan melanda kerana hidup di dunia maya ini hanya sekali. Sungguhpun kehidupan nyata bakal menyusul tetapi warna warni kehidupan di alam maya lebih mencabar dimana pertimbangan dan wasatiah dalam semua perkara perlu diambil kira untuk bekalan di alam nyata kelak.

Sekian, Wassalam

Labels: 0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
Assalamualaikum.

Pagi, mornin', ohayo! Hari ni hari Jumaat, dari pagi hujan turun.. hujan rahmat dr Yg Esa :) Genap 3 bulan diri bergelar isteri, bini, wife or wat so ever in same meaning ;) Hari ni jugak nk kene balik kampung sebab esok ade klas huhuhu.. Esok kene cover 4 jam stret abiskan 4 topic skali wow! tepu pale anak2 muridku kuikuikui... Semoga segala2nya lancar hari ni Aamiiin...
Nothing much to type... Layan lagu nih coz i feel lucky to have my hubby in my life ^_^
Adios!


video
0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
Salam.

Holaaa... jari mula menaip on dis screen but nothin' passing by ;p dush!~ hrmmmm kekadang senang jek kekadang susah betul ^sigh^ Nape susah nak paham?? GrrRrrR... korang paham ke ape yang aku tak paham 8-| hrmmm aku pun tak tau ape yang aku tak paham huhuh... Sebenarnye kadang2 otak ni lambat pick up ke sbb lembap.. isyhhh Nauzubillah <sempurna sudah ciptaan qJJI> Perlu banyak membaca, meneliti, menyelidik, menerokai, menjelajahi <errr ini sudah melalut :p> sesuatu bahan bacaan supaya mudah faham isi kandungannye. When we read sumthing, let's make ourself treasures with the story maybe it'll easy to understand the content itself. Hrmmmmm... tapi susahlaaa.. otak ni slalu dok menerawang ke mende lain sampaikan bahan yang dibace da ilang ntah kemane hrmmmm...

Anybody have any ideas on how to focus for what we r readin'???

Mai layan lagu nie.. 1 of the feveret ^_*

video
0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
As' Salam.

Huwarghhh... back to work after 3 days holiday..huhuh.. Sampai KL (uma) around 2 am this mornin' from my 2nd homestead @ Jitra :) Best2 tak ase kekok daaa dok uma mentua heeee :D
Alhamdulillah sume sihat :) Cite sebenar nk dikongsi bersama berkenaan dgn Hari Keputeraan Nabi Junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W. Mungkin ramai yang tak ingat bile tarikh lahir Rasullullah kita cume tau bile cuti Maulud Nabi ^_^ Semalam (9/3/09 bersamaan 12 Rabiu'l Awal 1430-Cuti Maulidur Rasul) tengok la rancangan Malam Sinar Maulidur Rasul, 'akak' kite pun ade huhuh (Siti Nurhaliza ^_*) Alunan syahdu lagu2 berunsur ketuhanan dan memuji kepimpinan junjungan sekalian manusia Rasullullah S.A.W.. Slot ceramah pendek dari Ustz. Bahiyah mengenai Nabi junjungan kita yang sangat2 menyentuh hati +_+ Tahukah kalian betapa besarnya kasih sayang Rasullullah pada kita sebagai umatnya?? Jika kite mendalami kisah hidup Rasulullah pasti tak terbalas akan kasih sayang dan cinta beliau pada kite hinggakan di akhir hayatnye pun, Rasullullah masih ingat pada umat2nya.. Subhannallah (^_^) Ditinggalkannya Al-Quran & As-Sunnah tanda kasih untuk sekalian umatnya supaya sentiasa berpegang pada tunjang agama dan mengingatinya. Oleh itu, maila kita selalu berselawat ke atasnya bagi menandakan kasih sayang dan ingatan kite pada kekasih Allah iaitu Nabi Muhammad S.A.W.

Ape hukumnya/ maknanya/ gunanya melaksanakan sambutan Maulidur Rasul dengan meriah?? Perlukah??

video
0 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
As Salam...

2nd day already.. hrmm arini ase lemah, kepala berat and nobody's around me +_+.. Otak pun takde idea nk bukak topic ape.. Dari td dok bace email yang berkurun tak bukak2 huhuhu mane tak beratus unread msg :p Tapi sume tu info bagus punya so sikit2la membace nye..
Kejap je da ari jumaat.. hrmmm senin ni cuti lagi.. yahooo!!! :D Turn balik Jitra plak, weken lepas da balik JB ;) Cam ginila bile da berdua ek heee...

Oklah nk mula membace, menyelidik, meneliti, memahami isi2 penting untuk SB baru saye.
Cau Cin Cau!
2 comments | | edit post
Reactions: 
Mrs. ZulIed
Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamua'laikum W.B.T

Kalimah qJJI pembuka bicara. Sekian lama nak dapat inspire bukak blog nih huhuhuh :P Dok asik bace blog orang jek (tapi tkdela setiap mase surf blog org :D) ikut done jek heheh.. Arini (5 Mac 2009 a.k.a 8 Rabiul Awal 1430 - Khamis) terdetiklah jari ni nak creat blog. Memandangkan skang ni agak free masenye so amik peluanglaaa.. Sebelum nak mulakan blog ni dok sibuk tanye hubby nak letak blog name ape, screen layout cemana huhuhuh tak pasal2 terjebak skali heee :D

Erk oklah got to go now.. p lunch... kruk krak kruk krak peyut.. adios!
0 comments | | edit post
Reactions: 

^Awiz B together^